pierogi
poniedziałek, 24 listopada 2008
Mąkę i mak wymieszać dodać sól i jaja, gdy masa jest za sucha dolać troszkę wody ciasto wyrobić do miękkości. Z takiej ilości ciasta powinno wyjść około 25-30 średniej wielkości pierogów. Farsz:400 g twarogu 1 żółtko2 cukry waniliowe1 opakowanie truskawek mrożonychTwaróg połączyć z jajkiem i cukrem waniliowym (1,5 opakowania) wymieszać, truskawki (nie rozmrażać całkowicie, żeby nie były takie wodniste) pokroić na mniejsze kawałki i posypać pozostałym cukrem pudrem. Pierogi faszerować serem a na wierzch położyć owoce zakleić. Gotować w słonej wodzie aż wypłyną potem jeszcze około minuty. SMACZNEGO !! :)
|
O autorze
Ostatnie wpisy
Zakładki:
....
Uwaga !!
Korzystam z szablonu
![]() |