Blog > Komentarze do wpisu

87. PSTRĄG

Dziś więcej zdjęć niż treści :)



 

SKŁADNIKI:

* 2 pstrągi

* 1 wiązka koperku świeżego

* czosnek granulowany

* sól

* pieprz

* odrobinka vegety (opcjonalnie)

* połówka cytryny

* 1 łyżka oliwy (opcjonalnie)

 


Pstrąga patroszymy myjemy pozbawiamy głowy (ja nie skrobię

zwyczajnie nie mam nerwów do tego) wykładamy do naczynia

wyłożonego folią aluminiową.

 


Oprószamy wszystkimi przyprawami po troszku wewnątrz i

z zewnątrz a do środka wkładamy po parę gałązek koperku,

układamy pokrojona w plastry cytrynę i polewamy

oliwą.


 

Teraz zakrywamy dość szczelnie folią i pieczemy

około 35 minut w 170O C.

 

 


wtorek, 19 stycznia 2010, anecik-79

Polecane wpisy

  • 95. Amelka

    Amelcia a to nasza Natalka prawie 3-latka :)

  • 94. SŁODZIAK

    Nasza Natalcia ma już 19 miesiecy i rośnie w oczach :)

  • 38. SUM SMAŻONY

    Wielki, sumisko złapany na jesieni przez mojego ojca waga dobrze ponad 10 kilo ikupa mięcha :) nam przypadło w spadku kilka wielkich kawałów.Chociaż takarybanie

Komentarze
majanaboxing
2010/01/19 22:33:59
Anecik,ja uwielbiam pstrąga :))
-
olciaky
2010/02/27 11:15:23
O tak, do rybki konieczna jest cytrynka:)
Pozdrawiam, Olcik.
-
majanaboxing
2010/04/03 14:23:28
Anecik ,zyczę Wam wspaniałych Świąt Wielkanocnych!:)
-
dorota20w
2010/05/10 15:04:30
mmm
musiało być pyszne !
-
mag-43
2010/07/13 21:25:55
no i rzeczywiście pstrąga skrobać nie potrzeba!
-
mollisia
2010/12/14 11:36:54
Pstrąg - rewelka! Muszę go spróbować. Na dukanowo też się da (bez oliwy), więc będzie pyszka! :)